Land! Land! Land! Hør Herrens Ord!

Skrevet av: , publisert 01.07.2021

 

Et budskap til Norges land og folk - og til bekjennende kristne 

Ransakende og alvorlig budskap til vekkelse, syndsbekjennelse, omvendelse, tro, gudsfrykt og lydighet.

Vi som bekjenner oss som kristne må vende om til Gud og Guds Ord. Vi har syndet, forlatt og forvrengt Guds Ord, Bibelens ord. Verdslighet, synd, fariseisme, larmende lovsang og religiøsitet fyller hjerter, sinn, liv/hverdag og forsamlinger/møter. Står Jesus utenfor?

 

Så står skrevet i Bibelen - Guds Hellige Ord, så sier Herren!

 

Så sier Gud Herren gjennom profeten Jeremias 22,29: 

Land! Land! Land! Hør Herrens ord!

Måtte vårt land og folk - hver enkelt av oss - vende om til Bibelen - Guds Ord. Herrens bud, skaperordninger og evangeliet - budskapet om Jesus Kristus - den levende Guds Sønn, vår frelser.

 

Øivind Andersen (1905-1994) var forkynner, bibellærer og rektor på Fjellhaug, NLMs bibel- og misjonsskole.  Talen er trolig holdt på et offentlig møte på 1970-tallet eller tidlig 1980-tall.

Her løftes fram de fire myndigheter/autoriteter Herren har gitt et land og folk

og at Guds dom vil komme over et land og folk når disse autoriteter forkastes eller misbrukes.

Ser vi denne Guds dom i dag?

 

Guds dom er over Norge og vil komme tydeligere, hvis ikke folket vender om igjen til Bibelen, til Herren Jesus - Guds Ord. Dette gjelder også - og særlig oss bekjennende kristne.

Tåler vi Guds Ords lys innover vårt liv, våre hjerter og tanker, liv og lære?

Er Guds Ord blitt ubehagelig, en belastning - som vi tier om? Les aktuelt stykke av forkynner Ove Sandvik her.

Hva med Bibelens plass i hjemmet, den daglige andaktstuden, bibellesingen? Hva med trangen etter - og oppslutningen om bønn og bibelundervisning på bedehusene, som er blitt erstattet av bl a nåde uten syndserkjennelse og omvendelse,  samt verdsliggjort, larmende møteopplegg?

Guds Ord rammer oss og dømmer oss. (Hebr. 4,12). Herren tukter og river ned falsk kristendom, falsk gudsdyrkelse og religiøsitet.

Dette gjør han (jf Jer.1, 18,6-8), for å kunne lege, bygge, lede sitt folk på sikker grunn, på Ordet - på Golgata - ved korset, Jesu forsoningsdød og rensende soningsblod. Der og da vil Herren trøste og bygge opp, gi frimodighet, glede og takk.

Kom, la oss vende om igjen til Herren - til Bibelen, Guds Hellige Ord!

 

Frelse         Forførelse, opprør mot ekteskapet, Guds skaperordning

Bønn for Israel og Norge

Om Norges Bibelkirke - grunnsyn - medlemskap

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer